środa, 1 kwietnia 2015
Pieczeń rzymska z papryką.
Dawno nie robiona , zapomniana pieczeń rzymska , idealna na ciepło jak i na zimno do kanapek u nas z kilograma mięsa znikła w 3 dni , z dodatkiem papryki jest rewelacyjna i robi się ja w 5 min , nie licząc czasu pieczenia oczywiście.
1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
2 cebule
2 jajka
5 łyżek kaszy manny
papryka zółta , sól , pieprz , zioła do smaku ,papryka wędzona
przyprawa gyros
wszystkie składniki połączyć , oczywiście cebulę posiekać na drobną kostkę , paprykę tez, dodać jajka ,opakowanie przyprawy gyros , wymieszać na jednolita masę , doprawić sola , pieprzem , ulubionymi ziołami , u mnie oregano i zioła prowansalskie ,papryka wędzoną (można pominąć) ostrożnie z sola bo przyprawa gryos jest już słona, przełożyć do keksówki , piec w 170 stopniach ok 1h .SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Czuję, że i u mnie znikłaby w ekspresowym tempie:)
OdpowiedzUsuń