Sezon na grilla w pełni , wczoraj byłam na grillu gdzie rządziła karkówka i kiełbaska , jutro powtórka ,ale będzie królował szaszłyk drobiowy....
2 piersi z kurczaka
1 zielona papryka
1/2 cukinii
3 duże pieczarki
1 duża cebula
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, trochę oleju rzepakowego
Kurczaka umyć i pokroić w dużą kostkę. Zalać odrobiną oleju. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Paprykę, cukinię i pieczarki umyć. Paprykę pokroić w dużą kostkę, pieczarki na ćwiartki a cukinię na półplasterki.
Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w większe kawałki.
Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w większe kawałki.
Warzywa zalać również olejem i doprawić solą i pieprzem.
Dobrze jeżeli wszystko postoi 2 godziny w lodówce pod przykryciem.
Nakłuwać na zmianę warzywa z kurczakiem na szpikulce i hej na grilla!! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz