poniedziałek, 26 grudnia 2011
Rolada z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami:)
W tym roku na naszym wigilijnym stole jako dodatek do barszczu pojawiła się taka właśnie rolada.
Bardzo mnie to ucieszyło bo jak wiecie ciasto francuskie uwialbiam a podawanych zazwyczaj uszek do barszczu szczerze nienawidze !!
Bardzo szybka w przygotowanu i rewelacyjna w smaku, będzie częściej gościć na naszym stole niż tylko z okazji świąt.
Płat ciasta francuskiego rozwijamy smarujemy serkiem topionym , na to wykładamy plastry sera żółtego a na ser przesmażone pieczarki ,zwijamy całość w kształt rolady( możemy wierzch posmarować rozpuszczonym masłem ) i wstawiamy do piekarnika na ok 20-30min, w temp 180 stopni , należy sprawdzać czy rolada zrobiła się już złota.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dobrze, że natknęłam się na ten przepis. Planowałam w święta uskutecznić wellingtona, ale grypsko mnie zmogło.
OdpowiedzUsuńW efekcie mam w lodówce niewykorzystanie ciasto francuskie.. Z chęcią spożytkuję je na Twoją roladę!
Fajny przepis, podobnie przygotowałam ślimaczki z serem i szynką! Smakowite danie:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł, lubię wszelakie manewry z francuskim.
OdpowiedzUsuńDziewczyny bardzo dziękuję !!
OdpowiedzUsuńNaprawde polecam taka roladkę !
Nemi z szyneczka pewnie jeszcze lepsza by była ale ta za postną "robiła" :)
pozdrawiam
fajny pomysł na dodatek do barszczu Izuś:)pozdrawiam JOla
OdpowiedzUsuń