wtorek, 27 marca 2012
Rolada wieprzowa ze śląskim wkładem:)
Kochani moj , przerwa miała trwać duuużo dłuzej , ale na niedzielny obiad była tak pyszna rolada ,Że musiałam się nią z Wami podzielić;)
coś na nutę śląśką , ale nie Do końca to rolady Śląskie bo nie z wołowimy tylko z plastrów schabu:)
do wykonania potrzebujemy , 6 plastrów schabu , mocno rozbitego , sól , pieprz oczywiście i farsz składający się z posiekanej drobno cebulki , boczku pokrojonego w kostkę i ogórka kiszonego pokrojonego drobno, wszystkie składniki farszu mieszamy , plastry mięsa smarujemy musztardą , nakładamy zgrabną porcję farszu ,zwijamy ,możemy spiąć wykałaczką i obsmżamy na złoty kolor w garnku z nagrzanym tłuszczem,wrzucamy kostke bulionową podlewamy woda ,dusimy do miękkości , ewentualnie możemy wsadzić do rękawa do pieczenia i upiec bez dosatku tłuszczu przez ok 1,5 goDz w temu 160 stopni w piekarnku,POLECAM
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawe , trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuńBoczek dajesz surowy czy wędzony ?
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMarianno ja dałam wędzony, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMoja Babcia taką robi:)
OdpowiedzUsuńnaprawde pycha jedzonko:)
OdpowiedzUsuńOj uwielbiam takie prawdziwe ślądkie rolady:) wielki buziak Izuś:) Jola
OdpowiedzUsuń